Is physician assisted killing good

Është asistuar nga mjeku vrasjen e mirë? mjetet eutanazia “vdekja e mirë” ose “vdes mirë.” Të gjithë do të vdesin një vdekje të mirë, nëse ajo është me të dashurit të ngushtë me, ose në mënyrë paqësore ndërsa gjumi. Në Shtetet e Bashkuara një projektligj të ngjashëm me Bill vetëvrasje të Oregon-së “Asistuar miratuar,” shumë vdekjet padëshiruar dhimbshme janë duke u eliminuar. në Oregon, vetëm 91 rastet e vetëvrasjes ndihmuar, në katër vjet, janë raportuar. Kjo tregon njerëzve që nuk kanë një “mënyrë e lehtë jashtë.” Duke përdorur këtë gjithashtu dëshmon se Medicare kosto më jetën e këtyre shkurtimeve, pa i dhënë fund mjetet për të shlyer borxhin e tyre . Vetëm pashërueshme pacientët terminalë sëmurë kanë mundësi të ketë dikush t'i ndihmuar ata në vdekje, dhe vetëm një përqindje e vogël e këtyre rasteve eutanazia në fakt vjen.

Për shkak se nuk ka asnjë ligj i cili është miratuar të legalizojë vetëvrasje ndihmoheshin, dhe shumë njerëz do të vuajnë. Njerëzit që vuajnë kryesore janë familja dhe miqtë e të sëmurëve terminalë, në shumë raste, të vendosë për t'i dhënë fund këtë pacientëve terminally sëmurë jeton në mënyra më shumë të tragjike.

Ajo që të vendosë për të vrarë si droga apo armë:Në këto raste, familjet, përfshirë fëmijët, la me një të tmerrshme ngjarje të jetës në ndryshim. Pacienti terminally sëmurë vuan në mënyrë të qartë shumë mirë. disa sëmundje, përfshirë kancereve, të duhen muaj apo edhe vite të sëmundjes të madhe dhe të përkeqësuar në fund të vrarë.

Familja, në shumë raste mbetet në borxh me medikamente dhe faturat e spitalit. Një tjetër person i cili mund të vuajë është mjeku i të sëmurëve terminalë, në qoftë se mjeku në çdo rast ndihmon pacientin vetëvrasje, për shembull si dorëzimin e tyre një gjë e hidhur është edhe më e thjeshtë se sa mungesa e një projekt-ligj të miratuar, ata do të akuzohet për vrasje dhe të dënohet. E vetmja gjë që një mjek mund të bëjë ligjërisht është që të le të vdesin një vdekje të ngadaltë të dhimbshme, edhe nëse është kundër pacientëve. Shumica e njerëzve janë dakord se duke vënë një kafshë të fle kur ajo është terminally sëmurë, është gjë e njeriut për të bërë. Të le të vdes cat tuaj të dashur apo qen një vdekje e ngadaltë të dhimbshme konsiderohet çnjerëzore dhe mizore.

Pse është Eutanazia, denohen me njerëzit?

disa keqkuptimet e eutanazia mund të pengojë ato të besimit në lidhje me ligjin. Një projekt-ligj i miratuar nga legjislatura thënë do njerëz si Dr. Kevorkian u lirua nga burgu, pa asnjë rrethanë. Ka disa mënyra për të kategorizoj format e ndryshme të eutanazisë për të shpjeguar keqkuptimet. Ka dy mënyra, dikush mund të të ndihmojë për vetëvrasje të cilat janë aktive dhe pasive. Passive Eutanazia vjen në organet të cilat ndihmojnë ose refuzon për të ndërhyrë për të ndihmuar një të vdekur. Eutanazia aktive vjen në për shembull në situatë ku dikush merr veprime në ndihmën për vetëvrasje, të tilla si injeksion vdekjeprurës. Këto dy forma të ndahen në tri kategori të ndryshme secili. Atje jane jo-vullnetare vullnetarisht dhe në mënyrë të pavullnetshme. Vullnetarisht është kur pacienti zgjedh të dënohet me vdekje. Padashur është kur një pacient është në gjendje të vendosin për veten e tyre. më në fund, jo-vullnetar është kur një pacient nuk dua të vdes, por ai ose ajo ka për të vdekur në vdekje gjithsesi.

qartë,eutanazia vullnetare është e vetmja mënyrë ligjore për të filluar eutanazinë “duhet të aktivizohet në mënyrë vullnetare.” Një pacient nuk duhet të detyrohet nga, por duhet të vendosë nëse ai / ajo dëshiron të vdesë. Duhet të ketë një pritje dhe periudha e miratimit para se çdo gjë që mund të bëhet. Kjo do të japë mjaft kohë për pacientin për të menduar në lidhje me vendimin e tyre dhe të jepet kohë për një mjek dytë apo të tretë të parë pacientin. Nëse pas kësaj periudhe ai ende dëshiron të vdesë,atëherë ai ose ajo duhet të jetë e përshkruar një antidot vdekjeprurëse e cila vendos pacientin. Pacienti do të mund të vihet për të pushuar në spital, zgjuar apo në gjumë, ose në shtëpi mund të jetë vetëm me të dashurit.

Shumë njerëz të cilët dëshirojnë të vdesin nuk mund ta bëjë atë vetë. Pyetur dikush do të ndihmojnë ata për të mos vrarë, dhe duhet të jetë e dënueshme me burgim. Modeli kantian i etikës thotë se aftësia e njerëzve për arsye, dhe për këtë arsye kanë kapacitet për të marrë vendime për veten e tyre është e bazuar në arsyetimin e tyre. Jeta dhe vdekja janë vendimi i madh dhe do të jetë në gjendje të bëjë e tij ose veten. Ajo do megjithatë, Nuk është e dënueshme nëse dikush ndihmon të kryejë një vendim për të vrarë njerëz.

Lini një përgjigje

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutemi shkruani emrin tuaj këtu