Is physician assisted killing good

Е лекар и помага при што загинаа добра? евтаназијата средства “добра смрт” или “умира и.” Секој сака да умре со добра смрт, без разлика дали тоа е со најблиските во близина, или мирно додека спиете. Во САД закон со слични на Бил Самоубиство на Орегон е “Асистентката одобрувал,” многу несакани болни смртни случаи биле елиминирани. во Орегон, само 91 случаи за потпомогнато самоубиство, во последните четири години, беа пријавени. Ова го покажува луѓе кои немаат “лесен начин за излез.” Користејќи се со оваа, исто така, покажува дека на Medicare веќе не чинат животите на оние намалувања без да прекинете средства за да го отплати својот долг . Само неизлечиви смртно болни пациенти имаат можност некој да им помогне во смрт, а само мал процент од овие случаи Евтаназијата всушност доаѓа.

Бидејќи не постои закон кој е донесен да се легализира асистирано самоубиство, и многу луѓе ќе страдаат. Главните луѓе кои страдаат се семејството и пријателите на тешко болните, во многу случаи,, одлучи да стави крај на ова смртно болни пациенти живее во многу трагичен начин.

Што одлучи да го убие како дрога или оружје:Во овие случаи,, семејствата, вклучувајќи ги и децата, остави со ужасна животот се менува настан. Терминално болен пациент страда јасно многу добро. некои болести, вклучувајќи рак, да трае со месеци или дури со години на голема болест и влошување конечно да го убие.

Семејството, in many cases remain in debt with medications and hospital bills. Друго лице кое може да страдаат е лекар на смртно болни, ако лекарот во секој случај им помага на пациентот се самоубие, на пример, како им ја препуштаме пилула е уште поедноставно од недостаток на едно одминато сметка, тие ќе бидат обвинети за убиство и се казни. Единственото нешто што докторот може законски да направите е да ги споделите со нив да умре бавно болна смрт, дури и ако тоа е во спротивност со пациенти. Поголемиот дел од луѓето се согласуваат дека ставање на домашни миленичиња да спијам, кога тоа е смртно болен, е човекот што треба да направите. Да ги споделите умре вашата сакана мачка или куче бавен болна смрт се смета за нечовечки и суров.

Зошто е Евтаназијата незаконски и казниво со луѓе?

некои недоразбирањата на евтаназија може да го попречат оние верувања во врска со законот. A bill passed by legislature saying would people like Dr. Kevorkian being released from the prison without no circumstances. Постојат неколку начини да се категоризираат различни форми на евтаназија да се објасни недоразбирања. Постојат два начина, еден може да помогне при самоубиство, кои се активни и пасивни. Пасивна еутаназија доаѓа во телата кои помагаат или одбива да интервенира во помагање на еден да умре. активна евтаназија comes in for instance in situation where someone takes action in assisting suicide, како што е смртоносна инјекција. Овие две форми спаѓаат во три различни категории секоја. Има не доброволно доброволно и по своја волја. Доброволно е кога пациентот избира да биде казнет со смрт. Ненамерна е кога пациентот не може да одлучи за себе. На крајот, non-voluntary is when a patient does not want to die, но тој или таа мора да умре во секој случај смрт.

очигледно,voluntary euthanasia is the only legal way to start Euthanasia “мора да се активира доброволно.” Пациентот не треба да бидат протерани, but need to decide if he/she wants to die. Треба да има период на чекање и одобрување пред нешто што може да се случи. Ова ќе им даде доволно време за пациентот да се размислува за својата одлука и даде време за втор или трет лекар за да ја видите на пациентот. Ако после овој период тој се уште сака да умре,тогаш тој или таа треба да се препишува смртоносна противотров кој се решава на пациентот. Пациентот тогаш може да се стави да се одморат во болница, будни или во сон, или во вашиот дом може да биде само со најблиските.

Многу луѓе кои би сакале да умре не можат да го направат тоа самите. Барање некој ќе им помогне да не се убие, и мора да биде казниво со затворска казна. Моделот Кантовата етика наведува дека способноста на луѓето да размислуваат, а со тоа и имаат капацитет да донесуваат одлуки за себе е врз основа на сопствените размислување. Животот и смртта are the greatest decision and would be able to make his or oneself. Тоа би сепак, нема да се казни ако некој им помага на извршување на одлука да се убиваат луѓе.

Оставете Одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Ве молиме внесете го вашето име тука